ingyen webstatisztika

2010.09.28.
23:31

Írta: Egy magyar lány Görögországban

22

Ma megkaptuk a kulcsokat a lakáshoz. A tulaj nagyon aranyos, csak nem beszél angolul, de a fia igen, úgyhogy ha valami problémánk van a lakással, hozzá fordulhatunk, nem kell Dimitrist vagy Szpiroszt zaklatnunk mindenért. A tulaj fiát is Dimitrisnek hívják, gondolom elég gyakori név a Joannis és a Kosztasz mellett. Ez az első alkalom, hogy nem kollégiumban fogok lakni, remélem, rendben lesz minden. Két havi költséget kell előre befizetnünk, de kapunk róla papírt, meg az áram és a fűtés költségeiről is. A lakás nagyon jó helyen van, a központban, két nagy hálószoba és egy nappali, konyha, fürdőszoba van bent. Minden szobának van erkélye, és a nappaliban van egy hatalmas kandalló, ami, ha nem lesz hidegebb a tél, mint szokott, elvileg elég felfűteni az egész lakást.

Vicces volt, ahogy a lakást találtuk: az összes potenciális lakástulajdonost felhívtuk, akit az újságban találtunk, utána hirdetéseket kerestünk az utcán a házfalakon és a hirdetőoszlopokon. Pont egy ilyen oszlopnál álltunk, mikor odajött egy férfi, hogy ő is kiadná a lakását, nézzük meg, ha gondoljuk. Tegnap megnéztük, ma még egyszer, és döntöttünk:) Csütörtökön költözhetünk is.:)

Utána találkoztunk az új erasmusosokkal, akik nemrég érkeztek, de nem maradt sok időnk, mert hazajöttünk az utolsó busszal, ránkfér a pihenés. Ma megírtuk a vizsga tesztet, holnap lesz a záró ünnepség, ahol fellépünk, táncolni fogunk. Tegnap pedig megfáztam, ami igen elismerésre méltó a 27 fokos melegben, de az itt lakók kb. fele így járt, mint én. Gondolom éjjel jobban lehűlt a levegő, mint szokott, akkor történhetett. Remélem, holnapra jobban leszek, mert el kell mennem az egyetemre az új diákomért, és holnap este lesz az utolsó este, amit együtt töltünk, utána szétszéled a csapat, igen jó lenne, ha addigra jobban lennék...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zeuszkuszoben.blog.hu/api/trackback/id/tr312331001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása